ÚstínadLabemDnes.cz
ÚstínadLabemDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

České dráhy: V neděli začíná letní čas, změna ovlivní dvanáct nočních vlaků

26.03.2024
V noci ze soboty 30. na neděli 31. března začne platit letní čas a hodinové ručičky se ve dvě hodiny ráno posunou o hodinu dopředu. Kvůli chybějícím 60 minutám se "zpozdí" dvanáct nočních vlaků Českých drah, které budou tou dobou na své trase. České dráhy se budou snažit vzniklé zpoždění snížit například zkrácením pobytu vlaků ve stanicích. Ve stanicích Bohumín a Břeclav ale bude zachován přechod vozů mezi jednotlivými nočními vlaky a budou tak zajištěna všechna přímá noční spojení. Regionálních vlaků se změna nedotkne, protože všechny vyrážejí na svou trasu až po přechodu na letní čas.
Foto: ceskedrahy.cz
Přechod na letní čas znamená pro České dráhy zavedení speciálních opatření pro oběhy vozů, lokomotiv a personálu. Jejich cílem je zamezit následnému zpožďování dalších vlaků v denní době. Aby se z těchto nočních vlaků nepřenášela zpoždění na ostatní denní spoje, ranní přípoje vesměs nebudou na tyto "zpožděné" noční vlaky čekat.

Přehled dálkových vlaků ČD a jejich zahraničních partnerů, které ovlivní přechod na středoevropský letní čas (SELČ)

EN 406 Chopin München - Warszawa pojede z Ostravy (pravidelný odj. ve 2:28) do Varšavy se zpožděním cca 60 minut; v Bohumíně

EN 407 Chopin Warszawa - München pojede z Břeclavi (pravidelný odj. v 03:55) do Mnichova se zpožděním 60 minut; v Bohumíně bude zajištěn přechod přímých vozů na vlak EN 477 do Budapešti.

EN 442 Slovakia Michalovce - Praha pojede v úseku z Čadci (pravidelný odj. v 02:13) do Prahy se zpožděním cca 60 minut; v Bohumíně bude dodržen přechod přímých vozů od vlaku EN 407 z Varšavy.

EN 443 Slovakia Praha - Michalovce pojede v úseku Ostrava-Svinov (pravidelný odj. v 02:04) - Michalovce se zpožděním cca 60 minut; v Bohumíně bude dodržen přechod přímých vozů na EN 406 do Varšavy.

NJ 456 Graz - Berlin pojede v úseku Pardubice hl.n. - Děčín hl.n. se zpožděním cca 50 - 60 minut, v úseku Děčín - Berlín se zpožděním cca 20 minut.

NJ 457 Berlin - Graz pojede v úseku Brno hl.n. - Břeclav se zpožděním cca 60 minut, v úseku Břeclav - Graz se zpoždění neočekává; v Břeclavi bude zajištěn přechod přímých vozů na vlak EN 477 do Budapešti.

EC 458 Canopus Praha - Zürich pojede v úseku Darmstadt (odj. v 04:17) - Curych se zpožděním 60 minut.

EC 459 Canopus Zürich - Praha pojede v úseku Leipzig Hbf (pravidelný odj. v 05:45) - Praha se zpožděním cca 30 - 60 minut.

EN 477 Metropol Břeclav - Budapest pojede se zpožděním cca 45 - 60 minut; v Břeclavi bude zajištěn přechod přímých vozů od vlaků EN 407, EN 457 a IC 577 z Varšavy, Berlína a Prahy.

Přímý lůžkový vůz Praha - Zürich, jedoucí na spojích EC 337 / EN 462 / NJ 466, pojede v úseku Salzburg Hbf - Zürich HB se zpožděním cca 60 minut.

Přímý lůžkový vůz Zürich - Praha, jedoucí na spojích NJ 467 / EC 463 / EC 330, pojede v úseku Salzburg Hbf - Linz Hbf se zpožděním cca 60 minut, v úseku Linz Hbf - Praha hl.n. pojede včas.

IC 579 Brněnský drak Praha - Brno pojede v úseku Blansko - Brno hl.n. se zpožděním cca 60 minut.

Aktuální polohu vlaků si můžou cestující ověřit v mobilní aplikaci Můj vlak, na internetových stránkách www.cd.cz/poloha nebo na lince Kontaktního centra ČD 221 111 122.

Zdroj: České dráhy
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

ÚOHS: ČEZ může převzít distribuci tepla v Chomutově, musí však do budoucna umožnit připojení dalších dodavatelů

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil pod podmínkou splnění závazků spojení ČEZ Teplárenská, a.s., a ACTHERM Distribuce s.r.o. (dále jen ČEZ Teplárenská a ACTD). Rozhodnutí již nabylo právní ...

MŽP: Realizace strategických projektů v uhelných regionech se rozjíždí

Ze staré konírny nové komunitní centrum v Karviné, moderní řemeslné dílny pro středoškoláky na Ústecku nebo zelená učebna na Karlovarsku. Celkem 31 žá ...

Odstavení uhelných elektráren Počerady a Chvaletice by nedostatek elektřiny nezpůsobilo, dokládá analýza Hnutí DUHA

Odstavení uhelných elektráren Počerady a Chvaletice neohrozí elektrizační soustavu dokládá analýza Hnutí DUHA. Na příkladu roku 2023 je jejich výkon n ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...

AOPK: Okáči skalní se vracejí do Českého středohoří

600 housenek motýla okáče skalního našlo nový domov na kopcích Oblík a Vraníky v lounské části Českého středohoří. Housenky na ně doputovaly v krabičk ...





Sobota 27.4.2024
Ústecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes