ÚstínadLabemDnes.cz
ÚstínadLabemDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Ústecký deník - zprávy

Z regionu

Ústecký deník - zprávy Zdroj: Ústecký deník - zprávy |

Vodní pistole, drobné a jde se na věc! Samoobslužné myčky dobývají nejen Ústecko

25. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO, ANKETA/ Rozmach, boom, fenomén. Ústečtí řidiči už nějaký čas dávají ve velkém sbohem automatickým myčkám u čerpacích stanic. Místo toho volí myčky samoobslužné a bezkontaktní. S vodní pistolí v ruce si tento druh relaxu - a spojení příjemného s užitečným - pochvaluje čím dál více lidí.

Hvězdy Ústeckého kraje v podnikání a inovacích. Ústí bere třetí místo

24. 4. 2024 | Most, Chomutov a Ústí nad Labem. To jsou tři města v Ústeckém kraji, kde se nejvíce daří podnikání. Ukázaly to výsledky srovnávacího výzkumu Město pro byznys, v němž analytici hodnotí všech 205 obcí s rozšířenou působností v České republice.

Po zimě je tu první jarní miniliga. Počasí bude přát hlavně otužilcům

24. 4. 2024 | Kopačky místo sálovek! Ano, po zimní sezóně, kdy se fotbalová miniliga konala ve Sportovní hale v Libouchci, je na čase vyběhnout ven na trávník. Počasí sice zatím úplně nepřeje, ale malí fotbalisté se zahřejí pohybem a nadšením z přihrávek a gólů.

Dračí lodě ve Vaňově se blíží. Soutěžit bude přes 1000 sportovců, MHD posílí

24. 4. 2024 | 15. ročník závodu amatérských posádek dračích lodí ve Vaňově v Ústí nad Labem se blíží. V pátek 26. dubna dopoledne proběhnou závody dětí a odpoledne oficiální tréninky. V sobotu 27. dubna od dopoledne je v plánu hlavní závod velkých posádek mixů. Po oba dva dny se těšte na řev posádek, doprovodný program a pohodovou sportovní atmosféru. 

VGP staví v Ústí další halu. Místo tam najde logistická společnost RTR

24. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ V jedné se už zabydlují a druhá se buduje. Řeč je o halách, které rostou  v těsném sousedství areálu ústecké Spolchemie.  Na obřím prostoru v místě bývalé sklárny připravuje developer VGP nový technologický park. Práci v něm najdou desítky lidí, firmy už nabírají zaměstnance.

Unikátní trofej čeká na vítěze NBL. 3D tiskaři z Liberce se u výroby zapotili

23. 4. 2024 | /VIDEO, FOTO/ Století basketbalu v Česku oslavuje unikátní trofej, která vznikala pomocí moderních technologií a 3D tisku také ve spolupráci s libereckými odborníky. Nový pohár, pojmenovaný po basketbalové legendě Jiřím Zídkovi st., je dílem moderních technologií a symbolizuje spojení sportu s inovacemi. Má v sobě fragmenty dvacetičtyřkarátového zlata a putovat mezi vítězi by mohl i několik dekád.  ...

Ústecká univerzita v obležení: Přes sto policistů a střelci. Studenti měli volno

23. 4. 2024 | /VIDEO, FOTO/ Několik výstřelů, příjezd desítek vozů integrovaného záchranného systému, dopadení pachatele, poskytnutí první pomoci. Ústecká univerzita byla místem taktického cvičení „AMOK,“ které má všechny připravit na případný útok ozbrojených pachatelů.

Tvrdší verdikt pro horké hlavy ze rvačky v Dubí. Proces se přesune do Ústí

23. 4. 2024 | Padly další, i nyní ale stále jen nepravomocné tresty v případu útoku na mladíka na koupališti v Dubí, k němuž došlo v srpnu 2018. Teplický soudce Stanislav Řehola v úterý 23. dubna vyhlásil rozsudek v ostře sledovaném případu rvačky v Dubí za bílého dne a před mnoha svědky. Několik mužů útočilo před necelými šesti lety v přesile na mladíka, který se vložil do sporu dvou žen kvůli dítěti.

V centru Ústí okradli mladíky o mobily. Jeden z agresorů na ně vytáhl boxer

23. 4. 2024 | Krušné chvíle zažili mladíci v centru Ústí nad Labem, kteří narazili na duo agresorů (18 a 16 let). Kromě toho, že přišli o mobilní telefony, tak jim bylo vyhrožováno zbitím.

Pozor staveniště! Po životě na nábřeží se slehla zem, na lávce budou i kamery

23. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Místo turisticky vyhlášeného místa barikády, po kontejnerové kavárně ani vidu ani slechu. Ve staveniště se proměnil oblíbený prostor u cyklostezky na střekovském nábřeží v blízkosti Benešova mostu. Dělníci tam totiž začali pracovat na chystané lávce přes Labe.

Mobily si strkal všude, bylo to jak z grotesky. Ukradl jich za 72 tisíc

22. 4. 2024 | Do prodejny jako hubeňour, z prodejny jako svalovec. Čtveřice mužů zavítala nedávno před zavírací dobou do prodejny s mobilními telefony v ústeckém obchodním centru. Cíl měli jasný. Vzít telefony a zmizet. Vše se jim podařilo, tedy až na to zmizení. Jako bonus pobavili policisty, kteří kontrolovali kamerové záznamy. Ale pěkně popořádku.

Cider z Ústí válel na soutěži. „Měl jsem šimrání v bříšku,“ říká majitel Kauboye

22. 4. 2024 | /ROZHOVOR, FOTO, VIDEO/ Vinný, jablečný a hruškový z dubu. Tři cidery a tři ocenění. Ústecká značka moštů, ciderů a limonád Kauboy byla na Mezinárodním pivním festivalu, který se konal nedávno na litoměřickém výstavišti Zahrada Čech, úspěšná.

Návštěvníci ochutnávali na zámku Velké Březno sladkosti, které milovala vrchnost

22. 4. 2024 | /FOTO/ Ani letos nemohlo na zámku ve Velkém Březně chybět tradiční a velmi oblíbená akce Hraběcí mlsání, na níž návštěvníci mají možnost ochutnat sladkosti, na kterých si kdysi pochutnávala samotná vrchnost.

VIDEO, FOTO: Nejhorší silnice v Ústí zaujaly. Řadu tipů přidali naši čtenáři

22. 4. 2024 | Ústecký deník minulý týden poskládal žebříček pěti nejhorších silnic v Ústí nad Labem. V našem seznamu triumfovala Drážďanská ulice v Krásném Březně, které zdatně sekundovaly další silnice - Žukovova ulice na Střekově, Jateční ulice mezi Klíší a Předlicemi, Okružní ulice u Kauflandu a kruhový objezd na Klíši.

OBRAZEM: Telnici zasypal dubnový sníh. Radost mají výletníci i hafani

21. 4. 2024 | Zima se na chvíli vrátila i na Ústecko. Skiareál v Zadní Telnici a jeho okolí zasypal už v sobotu dopoledne dubnový sníh. Udržel se také v neděli. Podívejte se na naše fotografie, jak to vypadá v horách nad krajskou metropolí. 

Padající stromy, požáry i vážná nehoda. Hasiči se v sobotu nezastavili

21. 4. 2024 | Téměř pět desítek výjezdů si připsali v sobotu 20. dubna hasiči v Ústeckém kraji. Nejvíce je zaměstnaly popadané stromy, které především na horách lámal těžký mokrý sníh.

Zima je zpět, hory na severu Čech zasypal sníh. Letní teploty vystřídaly mrazy

21. 4. 2024 | Po až tropické první polovině dubna, který byl extrémně teplý, v posledních dnech teploty výrazně poklesly. Hraniční hory zasypal sníh, který se během víkendu dostal i do nižších nadmořských výšek.

Auto sjelo v Malém Březně do příkopu, záchranáře přivolal systém ecall

21. 4. 2024 | K dopravní nehodě vyjeli v neděli 21. dubna hasiči, záchranáři i policisté na silnici do Malého Března na Ústecku, kde skončilo auto mimo silnici. Kromě zásahů hasičů si nehoda vyžádala také pomoc záchranářů.

Cyklokemp Loděnice na Ústecku mění svůj kabátek k lepšímu

20. 4. 2024 | I když to tu ještě nevypadá nejlépe, ke konci května se už budete moci těšit třeba na nové dětské hřiště, ohniště s posezením nebo také dětské brouzdaliště. "Zrekonstruovali jsme dvě buňky se sociálním zařízením, další jsou v plánu," konstatoval Jaroslav Novotný v zastoupení Cyklokempu Loděnice.

Michal Nesvadba přijel za dětmi do Ústí. Přivezl program Michal k snídani

20. 4. 2024 | /FOTO/ Herec a mim Michal Nesvadba známý jako Michal z Kouzelné školky navštívil v pátek 19. dubna Dům kultury v Ústí nad Labem se svým vystoupením Michal k snídani.



Zpravodajství ÚstínadLabemDnes.cz

Důvěřivá žena umožnila podvodníkům přístup do svého bankovnictví, přišla o své úspory

ÚSTECKO - Pětašedesátileté ženě v úterý kolem třetí hodiny odpoledne na mobilní telefon přišel formou sms odkaz. Tento odkaz poškozená otevřela a následně se přes svou bankovní identitu přihlásila. Otevřelo se jí okno k potvrzení platby ve prospěch ...

MŽP: Realizace strategických projektů v uhelných regionech se rozjíždí

Ze staré konírny nové komunitní centrum v Karviné, moderní řemeslné dílny pro středoškoláky na Ústecku nebo zelená učebna na Karlovarsku. Celkem 31 žá ...

Odstavení uhelných elektráren Počerady a Chvaletice by nedostatek elektřiny nezpůsobilo, dokládá analýza Hnutí DUHA

Odstavení uhelných elektráren Počerady a Chvaletice neohrozí elektrizační soustavu dokládá analýza Hnutí DUHA. Na příkladu roku 2023 je jejich výkon n ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...

AOPK: Okáči skalní se vracejí do Českého středohoří

600 housenek motýla okáče skalního našlo nový domov na kopcích Oblík a Vraníky v lounské části Českého středohoří. Housenky na ně doputovaly v krabičk ...



Čtvrtek 25.4.2024
Ústecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes