ÚstínadLabemDnes.cz
ÚstínadLabemDnes.cz » Monitor zpráv » Celá ČR, zahraničí » Deník

Celá ČR, zahraničí

Deník Zdroj: Deník |

Pod sukní řízek, můj tajný svět. Babišův výrok spustil lavinu vtipů, je i píseň

28. 3. 2024 | Když si ve Vodňanské drůbeži dají nějaké zaměstnankyně řízek do kalhotek nebo do podprsenky, tak to je například práce toho policisty. Tak odbyl expremiér Andrej Babiš novinářský dotaz, zda může potvrdit, že holding Agrofert zaměstnává bývalé policisty. A na sociálních sítích se strhla lavina. Výrok se stal na internetu terčem vtipů. A dokonce i inspirací pro skládání písní.

Jaké bude počasí o Velikonocích? Potěší vyšší teploty, dorazí ale i bouřky

28. 3. 2024 | Pořádná sprška pro koledníky, kteří zapomenou na čas a přijdou po dvanácté? Spíš to vypadá, že mokří můžeme být všichni. Podle meteorologů letošní velikonoční svátky přinesou na některé části republiky déšť, mlhy i bouřky. Zároveň se ale můžeme těšit i na příjemné vyšší teploty. A to dokonce nadprůměrné.

Věk odchodu do důchodu se bude muset prodlužovat, shodla se vláda s ANO i Pavlem

28. 3. 2024 | Zástupci koalice i opozice se s prezidentem Petrem Pavlem shodli, že věk odchodu do důchodu se bude muset v budoucnu prodlužovat. Debata se dále povede nad způsobem výpočtu. Pavel to oznámil po dnešním jednání s vicepremiérem a ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) a zástupci ANO Alenou Schillerovou, Karlem Havlíčkem a Alešem Juchelkou na Pražském hradě.

Stav bývalého prezidenta Zemana se lepší. Na odhad termínu propuštění je brzo

28. 3. 2024 | Zdravotní stav bývalého prezidenta Miloše Zemana, který je po operaci kvůli kritickému nedokrvení nohy už dva týdny v nemocnici, se nadále zlepšuje. Rehabilituje s pomocí chodítka, zdravotníci mu každý druhý den převazují rány. Na odhad termínu propuštění je stále brzy, uvedla dnes pražská Fakultní nemocnice v Motole v zaslaném prohlášení.

Novinky na zámcích? Ploskovice lidé uvidí očima excísaře Ferdinanda

28. 3. 2024 | Jedním z hlavních lákadel letošní sezony na hradech a zámcích je pokračování projektu Po stopách šlechtických rodů. Rozvine se v 21 památkách, které se pojí s Habsburky, jimž bude projekt věnován. „Hlavními objekty letošního ročníku budou státní zámky Zákupy, Ploskovice a Konopiště,“ řekla v rozhovoru pro Deník mluvčí Národního památkového ústavu Blanka Černá. 

Hrady a zámky otevírají brány. Nová sezona odhalí život Habsburků

28. 3. 2024 | Návštěvnická sezona na většině hradů a zámků začíná letos 28. března, tedy na Zelený čtvrtek. Ve třech čtvrtinách těchto památek si lidé připlatí, většina objektů zdražila vstupné pro dospělé o 20 korun. Největším letošním tahákem je projekt Po stopách šlechtických rodů, který se zaměří na Habsburky. Deník přináší grafický přehled největších novinek na hradech a zámcích v roce 2024.

Jak vypnout Parkinsona. Marie žije bez příznaků díky elektrodě v mozku

28. 3. 2024 | Jak probíhá hluboká mozková stimulace? Pacienti s Parkinsonovou chorobou se mimo jiné vyznačují silným třesem končetin. Ten jim ve většině případů znemožňuje normálně žít. Marie Pátková v únoru podstoupila operaci, kdy jí lékaři zavedli do mozku na unikátní místo elektrodu, díky které může i ona sama třes ovládat. Jak se nemoc projevuje bez léčby a s léčbou byla ochotná ukázat na kameru.

Velikonoční víkend bude teplý. Přes den má být až 23 stupňů

28. 3. 2024 | Prodloužený velikonoční víkend bude teplý a většinou bez deště. Ojediněle se mohou vyskytnout bouřky. Nejteplejším dnem bude zřejmě sobota, kdy denní teploty vystoupají až ke 23 stupňům. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Krabkostky vypadají jako ze čtyřhvězdičkového hotelu, chválí pokrm socioložka

28. 3. 2024 | Oběd zformovaný do pestré vrstevnaté kostky, jež lze držet v ruce a snadno polykat, je vynález Diakonie v Krabčicích. Pozitivně ho hodnotí socioložka Masarykovy univerzity Lucie Vidovičová specializující na plnohodnotné stáří. Oceňuje estetičnost a funkčnost takového pokrmu. „Že to je estetický zážitek, za nějž by se nemusel stydět čtyřhvězdičkový hotel. A dívat se na krásné věci je základem kvality života,“ popisuje svoje pocity Vidovičová. ...

Vepřo knedlo zelo jako pestrá kostka pro důchodce? Jídlo zvládne sníst i nemocný

28. 3. 2024 | Domov pro seniory v Diakonii Krabčice na Litoměřicku se snaží podporovat soběstačnost svých klientů. Třeba i jídlem, které lze sníst, i když už dotyční neovládají příbor a mají polykací potíže.

Daniel Sterzik se zase netrefil. Přehlédl, že Jiří X. Doležal už není v Reflexu

28. 3. 2024 | Dezinformátor Daniel Sterzik, který před časem proslul zejména vylhanou zprávou o elektrikáři z ČEZ, frustrovaném z odpojování elektroměrů na jižní Moravě (v oblasti, kde ČEZ v tomto směru nepůsobí), si vymyslel další historku. Tentokrát tvrdil, že na něj Jiří X. Doležal, který o něm nedávno kriticky psal, poslal z Reflexu další dva reportéry. Sterzik ale přehlédl, že Doležal odešel z Reflexu už v roce 2019. ...

Evropský spáč spojuje Brusel s Prahou. Přímý vlakový spoj bude i na Ukrajinu

27. 3. 2024 | Přímé vlakové noční spojení mezi Českem a západní Evropou se vrací. Noční vlak European Sleeper poprvé propojil Brusel a Prahu, na této trase bude jezdit třikrát v týdnu. Jen s jedním přestupem se pak díky novému spoji lidé dostanou vlakem z Prahy až do Londýna. Další novinkou je přímý spoj mezi Prahou a ukrajinským městem Čop.

Změna času 2024: Kdy se mění zimní čas na letní. Proč si dávat pozor na dovolené

27. 3. 2024 | Velikonoční neděle 31. března letos není významná pouze pro křesťany, kteří si připomínají Zmrtvýchvstání Páně. Ve 2:00 v neděli ráno se mění standardní neboli také zimní čas zpět na letní a musíme přeřídit ručičky na hodinkách. Proč je všude už teď čas jiný, kde se nemění vůbec a kdo by si měl dát kvůli změně času pozor na zdraví, se dozvíte v otázkách a odpovědích Deníku.

Přijímačky na střední školy se blíží. Připravte se díky našemu zkušebnímu testu

27. 3. 2024 | Přijímačky na střední školy jsou už za pár týdnů a redakce Deníku proto nachystala seriál testů, díky nimž si můžete vy nebo vaše děti vyzkoušet konkrétní otázky z matematiky a českého jazyka, které mohou na přijímacích testech čekat. Úkoly a zadání, které připravila společnost SCIO, jsou součástí velkého seriálu Přijímačky s Deníkem, v němž přinášíme kromě těchto testů (každou středu) také zpravodajství o přijímačkách a ve spolupráci se společností prijimacky.ai také jedinečné informace o tom, ...

Firmy nebudou muset mít písemný rozvrh dovolené, schválila vláda

27. 3. 2024 | Zaměstnavatelé už zřejmě nebudou muset vytvářet písemné rozvrhy dovolených. Počítá s tím nová podoba zákoníku práce, kterou v minulých dnech projednala vláda. Předkladatelé návrhu tento krok vysvětlují tím, že rozvrhy dovolených představovaly značnou administrativní zátěž. Mezi odboráři ovšem na této povinnosti nepanuje úplná shoda.

Nynější bezpečnostní situace je nejhorší od druhé světové války, řekl šéf BIS

26. 3. 2024 | Současná bezpečnostní situace je podle ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS) Michala Koudelky nejvážnější od druhé světové války. To, co dělají ruští vojáci na Ukrajině nebo palestinští teroristé v Izraeli, by bez milosti udělali také u nás, řekl novinářům po jednání s prezidentem Petrem Pavlem v pražském sídle kontrarozvědky. Zdůraznil, že je potřeba být připravený současným rizikům čelit. ...

Vady řeči u dětí: Problémy má polovina předškoláků, u zápisu hrozí i odklad

26. 3. 2024 | Patlavost, špatná artikulace, ráčkování, brebtání a koktání. Ve společnosti narůstá počet dětí, které trpí vadou řeči. Letošní zápisy do základních škol, které začínají už v dubnu, absolvuje podle průzkumu s vadou řeči až polovina předškoláků. Následkem může být nepřijetí do školy a odklad. Podle odborníků je potřeba vady řeči podchytit včas a kromě odborníků je nezbytné i zapojení rodičů.

Česko zažilo mrazivou noc, Rokytská slať na Šumavě hlásí minus 15 stupňů

26. 3. 2024 | Česko zažilo mrazivou noc. Teplota klesala k minus dvěma až minus pěti stupňům. Na horách bylo ještě chladněji. Rokytská slať na Šumavě, která je známou mrazovou kotlinou, zaznamenala teplotu minus 15 stupňů Celsia. Informoval dnes ráno Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Meteorologové už v pondělí varovali, že hrozí škody na kvetoucích ovocných stromech.

Co říká nový zákon o zbraních: Změny u prodejců, kdy ji policie může zabavit

25. 3. 2024 | Nový zákon o zbraních a střelivu podepsal prezident Petr Pavel. Deník se podíval na to, co podstatného přináší. Dvě navržená opatření mohou platit už od července - povinnost prodejců zbraní hlásit podezřelé obchody a možnost policie zabavit střelné zbraně kvůli bezpečnostnímu riziku. Opatření reagují na střelbu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, kde její student zabil čtrnáct lidí a poté sebe. ...

Středula bude znovu šéfem odborů. Na sněmu získal nadpoloviční většinu hlasů

25. 3. 2024 | Předsedou Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) bude dál Josef Středula, který před třemi týdny skončil ve vedení centrály kvůli neplacení členských příspěvků. Na mimořádném sněmu v Praze ho v pondělí zvolili odboráři. Získal 64 ze 112 platných hlasů, tedy 57 procent. Na uvolněný post místopředsedy sněm zvolil vedoucího sociálně-ekonomického oddělení ČMKOS Jiřího Vaňáska. Ten ČTK řekl, že ve volbě dostal 79 procent hlasů. Podle předáků některých svazů je Středulův mandát slabý. Stře ...

Zdroj: Deník - https://denik.cz
18:15:56 | 28.03.2024



Zpravodajství ÚstínadLabemDnes.cz

Více než tisícovka seniorů přišla o celoživotní úspory, policie stíhá 13 lidí

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) zahájili v uplynulých dnech trestní stíhání 13 fyzických osob v souvislosti s činností skupiny 18 navzájem spolupracujících společností ...

Za světovým dědictvím UNESCO v Žatci vyjíždí vlak NTM v čele s parní lokomotivou 464.102 Ušatá

V sobotu 6. dubna 2024 se uskuteční první veřejná jízda vlaku NTM v čele s parní lokomotivou 464.102 "Ušatá" z roku 1940, která v loňském roce prošla ...

České dráhy: V neděli začíná letní čas, změna ovlivní dvanáct nočních vlaků

V noci ze soboty 30. na neděli 31. března začne platit letní čas a hodinové ručičky se ve dvě hodiny ráno posunou o hodinu dopředu. Kvůli chybějícím 6 ...

Muž z Lounska chtěl výhodně investovat, podvodník ho připravil o čtyři a půl milionu korun

Lounští hospodářští kriminalisté se zabývají dalším případem podvodníků, kteří útočí pod legendou "falešného výhodného investování." V posledním evido ...

V chomutovské nemocnici otevřela Krajská zdravotní zcela nový pavilon s urgentním příjmem

Vedení Krajské zdravotní otevřelo v chomutovské nemocnici nový moderní pavilon urgentního příjmu. Vedle samotného oddělení urgentního příjmu jsou jeho ...



Čtvrtek 28.3.2024
Ústecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes