ÚstínadLabemDnes.cz
ÚstínadLabemDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Práce z domova: Jak se naučit vše o online marketingu?

23.10.2020
Home office a práce z domova zažívá svůj největší boom a to i díky nepříznivé epidemiologické situaci a opatřením, které s ní souvisí. Pokud cítíte, že vás práce z domova baví více nebo jste po ní toužili už před letošním vývojem situací, můžete v ní pokračovat i poté, co se situace uklidní. Stačí se věnovat práci, která je pro nepřetržitý home office jako dělaná - online marketingu. Jak se o něm naučit vše za krátkou dobu, když v této oblasti nemáte žádné zkušenosti?
Ilustrační snímek | Foto: unsplash.com

Pracovní obor na svém vrcholu: Online marketing


Některé obory na pracovním trhu zažily za posledních několik let svůj výrazný vzestup, jiné úpadek. Mezi ty opravdu oblíbené a rozvíjející se oblasti patří například online marketing nebo personalistika.

Online marketing nabízí různorodou pracovní náplň. Můžete se specializovat na různé oblasti marketingu jako například:
- správa sociálních sítí
- PPC reklama
- emailing
- výkonnostní kampaně na sociálních sítích
- copywriting
- SEO

A mnoho dalšího. Výhodou je také umět více oblastí a spojit tak své znalosti do komplexního balíčku. Jenže jak se naučit vše o online marketingu, když je toho vlastně tolik? A jak dlouho vám to bude trvat?

Jak se naučit tzv. vše v jednom o online marketingu?


Samozřejmě existuje nespočet publikací, článků i kurzů o online marketingu. Nevýhodou těchto kurzů a dalších informací je, že vám zabere velké množství času zjistit úplně vše, protože každý z nich se specializuje pouze na určitou oblast.

Pro začátek a základní vhled do problematiky doporučujeme komplexnější řešení a teprve poté se zdokonalovat v jednotlivých oblastech. Nejrychlejší a nejefektivnější cestou je absolvování rekvalifikačního kurzu online marketingu, kde se dozvíte vše od A až po Z. Tento kurz vám zabere pouze 10 dní rozložených do deseti týdnů. Ušetříte tak čas i peníze a naučíte se vše v jednom velmi efektivně.

Co se dozvíte na rekvalifikačním kurzu online marketingu?


Nejste si jistí, co vlastně očekávat od rekvalifikačního kurzu a co se na něm dozvíte? Je vhodný pro úplné začátečníky nebo na něj mohou pouze pokročilí?

Dobrou zprávou je, že na kurzu online marketingu od Orange Academy se dozvíte vlastně úplně vše. Osnova kurzu obsahuje základy marketingu jako takového, vysvětlení základních pojmů, představí vám typy marketingových strategií nebo mixu i nové trendy v tomto oboru.

Jak najít uplatnění na trhu práce jako online marketér?


Tohle všechno vám sice zní zajímavě, ale váháte, jak se vlastně takový marketér dokáže uživit? Specialisté na marketing (a to i v případě, že se specializují pouze na jednu oblast) mají v podstatě dvě možnosti, jak uplatnit své schopnosti na trhu práce.
1. pracovat v marketingové agentuře nebo firmě
2. pracovat na vlastní pěst jako freelancer

Obě dvě možnosti mají svá pro a proti. Pokud se rozhodnete najít uplatnění v některé z firem, korporátů nebo agentuře, která nabízí pozici online marketéra, pravděpodobně získáte velké množství zkušeností i vhled na jiné pracovní pozice. V těchto zaměstnáních se často pracuje v týmech, které mají na starosti online i offline prezentaci firmy. Samozřejmě záleží na velikosti zaměstnavatele.

Můžete se tedy velmi dobře uplatnit v týmu a získávat tak zkušenosti i od svých kolegů. Tento model je častým řešením pro začínající marketéry, kteří nemají příliš zkušeností a tak se rádi přiučí v některé z agentur nebo firem. Oblíbené jsou v poslední době také startupy.

Jako freelancer neboli na vlastní pěst jdou většinou pracovat marketéři až po této bohaté zkušenosti. Nevýhodou se může stát nutné shánění zakázek nebo klientů, avšak po jejich získání se jedná o velmi výhodnou pozici na pracovním trhu. Nenechte se tedy odradit počátečními obtížemi.

Freelanceři mohou pracovat prakticky odkudkoliv, protože ke své práci potřebují pouze internet a počítač. Proto se také online marketing stává častou volbou pro digitální nomády.

Výhody práce z domu


Práce z domu (nebo z cest) není pro každého. Velké procento lidí si tento koncept práce pouze vyzkouší na pár měsíců a poté se raději vrátí do klasického zaměstnání. Nebo oba způsoby kombinují. Nevýhodou může být rušivé prostředí, nedodržování pracovní doby a termínů apod. Je zapotřebí silná vůle a sebekázeň. Pojďme se však podívat na výhody práce z domu.

Organizace času
Práce z domu z různých hledisek velmi šetří čas. Můžete si jej zorganizovat tak, jak to vyhovuje vám a vaší rodině. Je však nutné tento režim dodržovat a nesklouznout k prokrastinaci.

Domácí prostředí
Pro někoho může být výhodou i domácí prostředí, ve kterém se cítí dobře a zná jej. Nikde žádní otravní kolegové nebo neútulné kanceláře. Prakticky můžete pracovat z postele, gauče nebo od pracovního stolu, jak jen vám to vyhovuje.

Šetření času a peněz
Ušetříte také mnoho času a peněz, které byste museli vynaložit na přesun z/do práce. To pocítí hlavně ti z vás, kteří to mají na pracoviště hodně kilometrů a stráví tak podstatnou část dne v autě nebo hromadné dopravě.

Vyšší produktivita
Práce z domova vás také může motivovat k lepším výkonům a efektivitě, jelikož víte, že po skončení si můžete pohodlně dělat, co jen chcete a nemusíte na pracovišti setrvat do konce pracovní doby. Jednoduše se vrhnete na práci, aby už byla hotová a vy se tak mohli věnovat svým koníčkům a rodině.

Autor: Daniela Adamová
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Škodlivý kód Rescoms nahrává záznamy přes mikrofon a webkameru

V únoru se v Česku vedle spywaru Agent Tesla a spywaru Formbook nově objevil škodlivý kód Rescoms. Tento malware se podobně jako spyware zaměřuje na odcizení našich dat a nabízí útočníkům řadu špionážních funkcí - kromě zaznamenávání stisků kláves, ...

Na co si dát pozor při instalaci fotovoltaických elektráren?

Nejen výkon a úspory, ale také požární bezpečnost by měli řešit všichni majitelé nemovitostí, kteří se rozhodnou na střechy instalovat fotovoltaické e ...

Pozor křehké: Kdo za případné poškození zásilky odpovídá?

S oblibou nákupů zboží přes internet se váže i obliba prodeje zboží tímto způsobem. Existuje spousta společností, které nabízí zprostředkování prodeje ...

Rok 2024 bude v Česku Rokem motýlů

Český svaz ochránců přírody (ČSOP) vyhlašuje rok 2024 Rokem motýlů. Během roku budou po celé České republice probíhat zajímavé aktivity, díky kterým s ...

Banky v roce 2023 poskytly domácnostem úvěry na bydlení za 172 miliard korun, plně digitální hypotéka je na spadnutí

Banky v roce 2023 přes náročnější tržní podmínky poskytly domácnostem úvěry na bydlení za 172 miliard korun. Z toho klienti skupiny ČSOB uzavřeli hypo ...





Pátek 19.4.2024
Ústecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes