ÚstínadLabemDnes.cz
ÚstínadLabemDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Vinyl nové generace Rigid je tou správnou volbou

30.04.2020
Vinylové podlahy jsou skvělou volbou do bytových i komerčních prostorů. Jedinečnost vinylové podlahy je v její snadné instalaci, nenáročné údržbě a vizuální atraktivnosti. Vinylové podlahy jsou odolné, praktické a mají nadčasový vzhled. Použít je lze doslova všude, protože dobře snáší zátěž i vlhkost, takže najdou využití i v koupelnách. Snadno se pokládají, jsou pružné a nenáročné na údržbu. Navíc se vyrábí v široké škále dekorů. Dnes se podíváme na novinku a to vinyl nové generace Rigid.
Díky své kvalitě, vzhledu a snadnosti pokládky i údržby je vinyl Rigid skutečný favorit moderních interiérů. Jaké jsou tedy výhody vinylu Rigid?

Údržba a zátěž
Díky nášlapné vrstvě 0,55 mm je podlaha vhodná i pro průmyslové využítí a její odolný povrch zajišťuje jednoduchou údržbu a čištění.

Vyšší odolnost vůči roztažnosti
Díky pevnější nosné desce SPC odolává RIGID vyšším roztažným silám. Spoje perfektně sedí a podlaha se, je-li správně položená, v horizontálním směru již nemůže oddělit.

Renovace
Renovace podlahy, při které není nutné odstraňovat starou dlažbu, je poměrně nenáročná. RIGID tak může být díky své nízké montážní výšce často pokládán jednoduše na stávající vrchní vrstvu podlahy.

Aklimatizace
Jelikož vlastnosti tohoto produktu nevykazují žádné smršťování a roztahování, není nutné, aby si materiál zvykal na klima v místnosti před pokládkou. Po zakoupení produktu můžete provádět pokládku ještě ten samý den.

Stabilita zámkového spoje
Díky stabilní nosné desce si může materiál dovolit vyšší vibrace, které vznikají při chůzi po podlaze. Podklad však musí být i zde přirozeně pevný a rovný.

Nosný materiál bez změkčovadel
Díky odlišné výrobní metodě mohou být nosné desky SPC vyrobeny bez přidaných změkčovadel.

Odolný proti teplu
Pokud se elastická podlahová krytina rozpálí, může změknout. Jelikož však RIGID není z elastického materiálu, nemůže se to stát. Díky tomu je možné provádět pokládku i přímo u francouzských oken nebo dokonce v zimní zahradě s přímým slunečním zářením.

100 % odolnost proti vlhku
Deskové materiály jako laminátové podlahy, dřevěné podlahy, vinylové podlahy na HDF desce jsou náchylné na vlhkost. RIGID a jeho nosná deska SPC na vlhkost vůbec nereaguje.

Údržba a zátěž
Díky nášlapné vrstvě 0,55 mm je podlaha vhodná i pro průmyslové využítí a její odolný povrch zajišťuje jednoduchou údržbu a čištění.

Podlahové topení
Tepelný odpor 0,039 m2K/W RIGID předurčuje na po- dlahové topení.

Příprava betonového podkladu
Díky tvrdším nosným deskám nejsou nerovnosti v betonovém podkladu žádný velký problém. Vyrovnávací stěrka stávající podlahy je nutná pouze v určitých případech.

Kročejový hluk
Tvrdší nosná deska SPC umožňuje, podobně jako u laminátu, použít kročejovou izolaci, která nevykazuje tak vysokou tlakovou stabilitu (hodnota zatížení v tlaku: uvedeno v t/m2 nebo v kPA).

Vyšší rozměrová stálost (+100%), žádné dilatační spáry
Roztahování a smršťování, tak jak tento efekt známe při změnách vlhkosti vzduchu u dřevěných podlahových krytin jako je laminát nebo v důsledku teplotních změn u elastických podlahových krytin, u RIDIDu neexistuje. Proto je možné provádět pokládku bez dilatačních spár až do velikosti plochy 400m2.

Autor: Markéta Jónová
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Škodlivý kód Rescoms nahrává záznamy přes mikrofon a webkameru

V únoru se v Česku vedle spywaru Agent Tesla a spywaru Formbook nově objevil škodlivý kód Rescoms. Tento malware se podobně jako spyware zaměřuje na odcizení našich dat a nabízí útočníkům řadu špionážních funkcí - kromě zaznamenávání stisků kláves, ...

Na co si dát pozor při instalaci fotovoltaických elektráren?

Nejen výkon a úspory, ale také požární bezpečnost by měli řešit všichni majitelé nemovitostí, kteří se rozhodnou na střechy instalovat fotovoltaické e ...

Pozor křehké: Kdo za případné poškození zásilky odpovídá?

S oblibou nákupů zboží přes internet se váže i obliba prodeje zboží tímto způsobem. Existuje spousta společností, které nabízí zprostředkování prodeje ...

Rok 2024 bude v Česku Rokem motýlů

Český svaz ochránců přírody (ČSOP) vyhlašuje rok 2024 Rokem motýlů. Během roku budou po celé České republice probíhat zajímavé aktivity, díky kterým s ...

Banky v roce 2023 poskytly domácnostem úvěry na bydlení za 172 miliard korun, plně digitální hypotéka je na spadnutí

Banky v roce 2023 přes náročnější tržní podmínky poskytly domácnostem úvěry na bydlení za 172 miliard korun. Z toho klienti skupiny ČSOB uzavřeli hypo ...





Sobota 20.4.2024
Ústecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes