ÚstínadLabemDnes.cz
ÚstínadLabemDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Regionální zpravodajství iDNES.cz - Ústecký kraj

Z regionu

Regionální zpravodajství iDNES.cz - Ústecký kraj Zdroj: Regionální zpravodajství iDNES.cz - Ústecký kraj |

Spolužáka kopali i bili pěstmi, za surové napadení dostali mladiství podmínku

24. 4. 2024 | Okresní soud v Děčíně rozhodl o podmíněných trestech pro dva mladistvé, kteří loni v září brutálně napadli svého nezletilého spolužáka. Zároveň musí poškozenému zaplatit škodu ve výši 60 tisíc korun. Obžalovaní ve věku 15 a 16 let prohlásili vinu.

Potíže nekončí. Slovan Ústí má zastavené přestupy, na vině je dluh vůči svazu

24. 4. 2024 | Nekonečný příběh pokračuje, ústecký Slovan zase musí hasit potíže. Český svaz ledního hokeje mu v úterý zastavil přestupy kvůli čtyřicetitisícovému dluhu. Druholigový klub na podzim převzal jako faktický majitel Arménec Mikael Agateljan.

Rus chtěl navzdory sankcím domů vyvézt auta, propadne mu 3,3 milionu

24. 4. 2024 | Občan Ruské federace Vladimir Lichutin musí zaplatit 300 tisíc korun za pokus o porušení mezinárodních sankcí. Ve prospěch České republiky propadne v přepočtu 3,3 milionu korun z jeho účtu. Rozhodl o tom Okresní soud v Teplicích. Muž, jenž prohlásil vinu, se před dvěma lety pokusil vyvézt luxusní auta do Ruska.

Bechtěrev, borelióza... a zázrak. S hokejem už nepočítal, Petrásek ale zase chytá

24. 4. 2024 | Jako by ho osud zkoušel, kolik ran ještě vydrží. Když ho skolila Bechtěrevova choroba, ani si sám nenavlékl ponožky a hokeji dal sbohem. Michael Petrásek se přesto letos v dresu Děčína do branky nečekaně vrátil. A zrovna když se z něj na přelomu roku stal v druholigovém Chomutově zase profesionál, vyřadila ho záludná borelióza, kvůli níž musel do špitálu. Po dalším knokautu je znovu zpátky. Trampotám navzdory. ...

Dětí zažívajících domácí násilí přibývá, na odbornou pomoc čekají až rok

24. 4. 2024 | Počet dětí vystavených domácímu násilí narůstá. V roce 2023 Intervenční centrum Spirála v Ústeckém kraji evidovalo 291 ohrožených dětí – to je o 18 procent více než v roce 2022, kdy jich bylo 246. Podle odborníků pro ně chybějí specializované služby.

Finále druhé ligy táhne, přišly i čtyři tisíce diváků. Piráti se baví tipovačkou

23. 4. 2024 | Druhá liga taky liga! Ve stínu extraligového finále zuří i boj o vstupenku do první hokejové ligy a návštěvy jsou zatím ozdobou. Víkendový zápas v Chomutově zkrášlilo dokonce čtyřtisícové publikum. Šťavnatá série mezi někdejšími extraligovými kluby, při níž policie bleskově vyřešila případ ukradené šály, je po pondělním vítězství Havířova 3:2 na ledě Pirátů srovnaná na 2:2 na zápasy.

Po půl roce konec parkování zdarma. Teplice už našly nového provozovatele

23. 4. 2024 | V Teplicích se za několik týdnů znovu začne platit za parkování. Systém je nyní nefunkční, radnice už však vybrala nového provozovatele. Od 1. července tak má skončit půlroční bezplatné parkování v širším centru města, které bude od začátku prázdnin nově rozděleno do tří zón placeného stání.

König bude závodit v německém motocyklovém šampionátu, ukáže se i v Mostě

23. 4. 2024 | Motocyklový jezdec Oliver König bude po odchodu ze světového šampionátu superbiků startovat v mezinárodním mistrovství Německa (IDM) v týmu Hertrampf Racing Ducati. Nové angažmá oznámil na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Za napadení na koupališti v Dubí dostali tři muži až čtyřleté vězení

23. 4. 2024 | Okresní soud v Teplicích poslal do vězení tři ze šesti obžalovaných v případu napadení mladíka na koupališti v Dubí z léta 2018. Dva dostali podmínku a jednoho obžaloby zprostil. Senát ve věci rozhodoval už podruhé. Jeho první rozsudek totiž zrušil odvolací krajský soud. Poprvé v Teplicích poslali do vězení dva obžalované.

Kapitán Rudnytskyy o situaci Varnsdorfu, trenéřině i konfliktu na Ukrajině

23. 4. 2024 | Ještě nedávno jim bylo ouvej, teď jsou fotbalisté Varnsdorfu už v mnohem lepší pozici. V klíčovém zápase v neděli rozstříleli Prostějov 5:1 a nechali ho na patnáctém místě, které znamená pád z druhé ligy. A na čtrnácté pozici, zaručující záchranu, mají už čtyřbodový náskok. „Oddechli jsme si, ale jen napůl, protože ještě nemáme vyhráno. Od domácí výhry nad Brnem jsme nastartovali nějakou sérii a budeme se to snažit držet co nejdéle,“ slibuje varnsdorfský kapitán Pavlo Rudnytskyy. ...

Rychlá hra se Pardubicím vyplatila. Ale jen jednou. Ještě nekončíme, varuje Švrdlík

23. 4. 2024 | Proti favorizovanému soku z Ústí nad Labem, který má na své straně převahu talentu, hráli navíc v užší rotaci. Ale tomu kapitán pardubických basketbalistů Kamil Švrdlík po domácích duelech čtvrtfinále play off, jehož stav je nyní už 3:1 pro ústeckou Slunetu, nepřikládal velkou váhu.

Dalším skvostem města bude kapucínský klášter, říká starosta oceněného Žatce

22. 4. 2024 | Podeváté to vyšlo. Žatec po osmi vítězstvích v krajských kolech soutěže Historické město roku letos vyhrál i celostátní kolo. Město se chlubí nejen historickými památkami, které postupně opravuje, ale proslavil ho také chmel a dlouhá tradice jeho pěstování. „Dokončujeme rekonstrukci kapucínského kláštera za 100 milionů korun, což bude další skvost města,“ říká pro MF DNES starosta Radim Laibl.

Rasový motiv, řekl žalobce o bitce v Dubí. Čtyřem obžalovaným navrhl vězení

22. 4. 2024 | U teplického okresního soudu zazněly závěrečné řeči v případu napadení mladého muže na koupališti v Dubí z léta 2018. Státní zástupce požaduje pro čtyři ze šesti obžalovaných vězení. Rozsudek u soudu zazní v úterý. Stane se tak už podruhé, kauzu mu totiž vrátila odvolací instance.

Brno vymeteno, jak to jen šlo. V semifinále může dojít na severočeské derby

22. 4. 2024 | Navzdory všem protivenstvím jsou děčínští basketbalisté prvním semifinalistou NBL. Brno vymetli z play off nejrychleji, jak to jen šlo. Na koho narazí? Vysněnou variantou je i ústecký rival, který má ve čtvrtfinálové sérii s Pardubicemi mečbol.

Teplický kouč Frťala: Střední skupina pro nás je předkolo Ligy mistrů

22. 4. 2024 | Ne záchranářským stresům, šedinám a okousaným nehtům. Fotbalisté Teplic si po pěti letech zahrají na hokejisty, pro ligovou nadstavbu si zajistili střední skupinu, tudíž se v systému play off můžou probít i do pohárové Evropy.

Kvůli žháři poničily stoletou rozhlednu plameny, znovu se otevře v květnu

21. 4. 2024 | Rozhledna Vlčí hora na Děčínsku, kterou loni v dubnu zasáhl požár, by se už za několik týdnů měla otevřít veřejnosti. Do opravy se zapojilo jak město Krásná Lípa, které objekt vlastní, tak i Klub českých turistů (KČT) Krásná Lípa, který jej provozuje. Klubu se na obnovu rozhledny podařilo vybrat ve sbírce více než půl milionu korun.

Oslabený Děčín vyhrál i v Brně a je krok od semifinále ligy basketbalistů

20. 4. 2024 | Děčínští basketbalisté i potřetí ve čtvrtfinále ligového play off porazili Brno a jsou krok od postupu. I bez potrestaných A.J. Waltona a Filipa Kroutila dnes úřadující vicemistři zvítězili na jihu Moravy 91:78. Další sérii se povedlo zdramatizovat Pardubicím, které doma zdolaly Ústí nad Labem 78:72 a snížily na 1:2 na zápasy.

Teplický Chaloupek: Střední skupinu jsme si odpracovali těžkým fotbalem

20. 4. 2024 | Chtěl se s Teplicemi loučit úspěšnou sezonou bez záchranářských nervů, v sobotu si fotbalista Štěpán Chaloupek mohl odškrtnout: mise splněna! Jasno o účasti sklářů ve střední ligové skupině, do níž se protlačili po pěti letech, bylo už před zápasem s Českými Budějovicemi. „Odpracovali jsme si to těžkým fotbalem,“ řekl obránce, který se po sezoně přesune do Slavie. S Dynamem jeho tým remizoval 2:2, ač po šíleném úvodu prohrával. ...

Teplice - Č. Budějovice 2:2, hosté dostali góly po chybách, pomohla jim penalta

20. 4. 2024 | Vedli, po dvou individuálních chybách do přestávky dvakrát inkasovali, ale po ní z pokutového kopu alespoň vyrovnali. Fotbalisté Českých Budějovic po remíze 2:2 v Teplicích nejsou kolo před koncem základní části poslední.

Před kulkami se chránili nápisem „děti“. Po útěku z Ukrajiny otevřeli bistro

20. 4. 2024 | Ve skoro šedesáti letech byli nuceni začít nový život, ten starý jim zničily ruské rakety. Ukrajinci Olga a Mykola Bulankinovi museli opustit svůj domov a přestěhovat se za dcerou do severočeských Loun. Společně tam otevřeli bistro Sytá rodina. Daří se jim, ale v nitru se stále těžce smiřují se skutečností, že do Izjumu se už nevrátí.



Zpravodajství ÚstínadLabemDnes.cz

MŽP: Realizace strategických projektů v uhelných regionech se rozjíždí

Ze staré konírny nové komunitní centrum v Karviné, moderní řemeslné dílny pro středoškoláky na Ústecku nebo zelená učebna na Karlovarsku. Celkem 31 žádostí se sešlo na konci roku 2023 ve výzvě pro strategické projekty Operačního programu Spravedlivá ...

Odstavení uhelných elektráren Počerady a Chvaletice by nedostatek elektřiny nezpůsobilo, dokládá analýza Hnutí DUHA

Odstavení uhelných elektráren Počerady a Chvaletice neohrozí elektrizační soustavu dokládá analýza Hnutí DUHA. Na příkladu roku 2023 je jejich výkon n ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...

AOPK: Okáči skalní se vracejí do Českého středohoří

600 housenek motýla okáče skalního našlo nový domov na kopcích Oblík a Vraníky v lounské části Českého středohoří. Housenky na ně doputovaly v krabičk ...

Podvodník vydávající se na internetu za ženu tahal z mužů peníze pod příslibem sexuálních služeb

CHOMUTOVSKO - Již téměř na 100 tisíc korun se v součtu vyšplhaly škody, které měl důvěřivým obětem způsobit 31letý muž z Klášterce nad Ohří. Ten se po ...



Středa 24.4.2024
Ústecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes