ÚstínadLabemDnes.cz
ÚstínadLabemDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Ústecký deník - zprávy

Z regionu

Ústecký deník - zprávy Zdroj: Ústecký deník - zprávy |

Pět skládek za tři dny. Trestanci se u městské policie v Ústí nezastaví

28. 3. 2024 | /FOTO/ Za poslední pracovní týden alternativně odsouzení odklidili pět černých skládek. Přesněji za tři dny. Poslední ve středu ve Vrchlického sadech. Odsouzení si svůj alternativní trest veřejně prospěšných prací odpykávají u ústecké městské policie.

Za hodinu práce Ústí bezdomovcům zaplatí stokorunovou stravenkou

27. 3. 2024 | Za každou hodinu, kterou pro město odpracujete, dostanete stokorunovou stravenku. To nabízí lidem bez domova, kteří jsou klienty azylového domu, město Ústí nad Labem. Ústečtí radní dokonce už schválili mimořádnou dotaci pro Charitu Ústí nad Labem ve výši padesáti tisíc korun na přípravu tohoto projektu, nazvaného Když MOHU, Ústí POMOHU.

Pozor, silný vítr. Výstraha meteorologů platí do středečního večera

27. 3. 2024 | „Pozor na silný vítr,“ varovali meteorologové. Do dnešního, středečního večera má totiž foukat silný jihovýchodní až jižní vichr, místy s nárazy 55 až 70 kilometrů za hodinu. Původně se výstraha vztahovala i na Ústecko, ale po poledni už platí pouze na nejsevernější oblasti našeho území.

Nevíte kam do lékárny o Velikonočním pondělí? Do nemocnice

27. 3. 2024 | Pohotovostní lékárenská služba bude o svátcích dostupná i v Ústí nad Labem. Na Velký pátek 29. dubna jsou otevřeny supermarkety a spolu s nimi i lékárny řetězců. Na Velikonoce to ovšem bude složitější, jelikož na pondělí 1. dubna se již vztahují nařízení o uzavření velkých podniků během státních svátků.

FOTO: To je krása, tisíce květů zdobí Neštěmice. O víkendu bude na tričko

27. 3. 2024 | Jaro je tady. Narcisky zkrášlují záhony, pestrobarevné petrklíče zdobí balkonové truhlíky a stromy zahalují květy. Na krásnou přírodní podívanou můžete teď narazit v ústeckých Neštěmicích, kde kvetou sakury.

O místa v Heliasu je zájem, skandálním reportážím navzdory. Konkurence ale roste

26. 3. 2024 | Reportáže Jana Tuny o údajných nepravostech v Heliasu nevedou k odlivu klientů, naopak se hlásí noví. Dennímu stacionáři roste konkurence jen pomalu a desítky kilometrů od Ústí. Další místa pro autisty by ale mohla vzniknout už příští rok.

Skládka na skládce. Likvidaci garáží v Předlicích brzdí lidé, kteří v nich bydlí

26. 3. 2024 | /VIDEO, FOTO/ Do vyloučené ústecké lokality Nové Předlice v úterý dopoledne zamířila další kontrola. Zajímala se především o obydlené garáže v Marxově ulici, kde přebývá několik lidí. Ti tak stále brání městu v plánu srovnat garáže plné odpadků se zemí.

Ústí nad Labem získalo přímé vlakové spojení s Amsterdamem a Bruselem

26. 3. 2024 | Z Ústí nad Labem přímým vlakem do Beneluxu? Dnes, v úterý 26. března v 9.37 hodin dorazí poprvé na hlavní nádraží do Ústí přímý noční vlakový spoj European Sleeper z Bruselu, Antverp, Rotterdamu a Amsterdamu. Ceny jízdenek začínají v jednom směru na 39 eurech, zpáteční jízdenky pak dopravce nabízí za ceny od 69 eur.

Připravte si peněženky. Blíží se první splátka poplatku za svoz odpadu v Ústí

25. 3. 2024 | Zhruba měsíc ještě zbývá na zaplacení první splátky poplatku za svoz odpadů. Platit jej musí všichni, kdo jsou přihlášeni k trvalému pobytu na území města Ústí nad Labem a vlastníci nemovitosti zahrnující byt, rodinný dům nebo stavbu pro rodinnou rekreaci, ve které není přihlášena žádná fyzická osoba a která je umístěna na území města. Jeho výše činí 720 korun ročně. Polovic zaplatí ti, kteří v daném kalendářním roce dovršili 65 let věku. Pozor, pokud vám město na odpadech eviduje nedoplatky z m ...

PODÍVEJTE SE: Velikonoce v zubrnickém skanzenu přilákaly stovky návštěvníků

24. 3. 2024 | Ani nepříznivé počasí nezabránilo v sobotu tomu, aby se v zubrnickém skanzenu slavily Velikonoce. Stovky lidí již od dopoledne plnily okolní parkoviště a přicházely do areálu muzea prohlédnout si množství stánků a dekorací.

Chirurgové v ústecké Masarykově nemocnici provedli první robotické operace plic

24. 3. 2024 | Společné pracoviště Kliniky hrudní chirurgie Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a ústecké Masarykovy nemocnice Krajské zdravotní se zařadilo do úzké skupiny elitních pracovišť v ČR, která využívají k hrudním výkonům robotický systém DaVinci Xi. 

FOTO, VIDEO: V chabařovické zahradě přivítali jaro, i přes chladnější počasí

23. 3. 2024 | Centrum Jiná Zahrada v Chabařovicích připravila na sobotu 23. března Velikonoční vítání jara. Program si užily hlavně děti.

OBRAZEM: Ples sportovců v Ústí opět zazářil. Parket roztancoval i Pavel Callta

23. 3. 2024 | I letošní, už sedmadvacátý, Ples sportovců se vydařil. V Kulturním domě v Ústí nad Labem nechyběla decentní výzdoba, welcome drinky a skvělá zábava.

Nejlépe si s první pomocí na soutěži poradili studenti zdrávky z Ústí

23. 3. 2024 | /OBRAZEM/ Dopravní nehoda, rvačka v baru nebo překotný porod v obchodním centru. Dohromady pět úkolů a následný test z teoretických znalostí, to vše čekalo na soutěžící týmy, které se ve čtvrtek 21. března sjely na soutěž v první pomoci středních zdravotnických škol do Děčína.

Našel 50 TOP pokladů mezi designem ze severozápadu Čech, teď je vystavuje v Ústí

23. 3. 2024 | Motorka Čechie, která se mezi válkami vyráběla na Šluknovsku. Rybičky z produkce firmy Mikov v Mikulášovicích. Starý cyklotrial, designové sedlo, interiéry starší brutalistické architektury i nového Lučního baru v Krásné Lípě. To jsou jen jedny z mála děl, která ukazuje nová výstava v Domě umění v Ústí nad Labem. Na novou výstavu Projekt: Sever láká její kurátor a autor, rodák z České Kamenice Adam Štěch.  ...

Sebevrah v Ústí: Jsem satan a skočím dolů. Strážnici ho zachránili

22. 3. 2024 | Já jsem satan a chci za duchem své bývalé ženy, křičel pomatený muž, který chtěl svůj život ukončit skokem ze skály v ústecké ulici Pod Skalou. Skok mu rozmluvili ústečtí strážníci. Sebevrah skončil na psychiatrii.

Almužny si nechte, vzkázala Ústí univerzita a vrátila mu dotaci 200 tisíc korun

22. 3. 2024 | Univerzita Jana Evangelisty Purkyně (UJEP) vrátila městu Ústí nad Labem 200 tisíc korun. Obdržela je od něj na podporu kulturních a vzdělávacích aktivit. Informaci zveřejnila Česká tisková kancelář (ČTK) s tím, že škola tak chtěla symbolicky vyjádřit, že současný vztah města k univerzitě je výrazně slabší než jinde v České republice.

Cestujícím v Ústeckém kraji hrozí horší vlaky, ČD jednají o přesunu RegioPanterů

22. 3. 2024 | Nová smlouva umožňuje Českým drahám od prosince letošního roku nasadit desítky let staré soupravy za ceny nových vlaků.

FOTO: Díry a zvlněný asfalt. Řidiči láteří na silnice v Ústí, opravy začínají

21. 3. 2024 | Děr na silnicích v Ústí je po zimě jako máku a my jsme některé obří „krátery“ nafotili a vyzvali vás, ať upozorníte na další výmoly. Za příspěvky děkujeme, najdete je ve fotogalerii.

Turistická sezóna Dopravy Ústeckého kraje začíná na Velký pátek

21. 3. 2024 | V pátek 29. března se rozjede celá řada očekávaných spojů, které jezdí pouze od jara do podzimu, většinou o víkendech a ve svátcích. Svézt se můžete motoráčkem, autobusem i lodí. Cíl turistických linek je každý rok stejný – nechte auto doma, nebo u svého ubytování, a kochejte se Ústeckým krajem všemi smysly.



Zpravodajství ÚstínadLabemDnes.cz

Více než tisícovka seniorů přišla o celoživotní úspory, policie stíhá 13 lidí

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) zahájili v uplynulých dnech trestní stíhání 13 fyzických osob v souvislosti s činností skupiny 18 navzájem spolupracujících společností ...

Za světovým dědictvím UNESCO v Žatci vyjíždí vlak NTM v čele s parní lokomotivou 464.102 Ušatá

V sobotu 6. dubna 2024 se uskuteční první veřejná jízda vlaku NTM v čele s parní lokomotivou 464.102 "Ušatá" z roku 1940, která v loňském roce prošla ...

České dráhy: V neděli začíná letní čas, změna ovlivní dvanáct nočních vlaků

V noci ze soboty 30. na neděli 31. března začne platit letní čas a hodinové ručičky se ve dvě hodiny ráno posunou o hodinu dopředu. Kvůli chybějícím 6 ...

Muž z Lounska chtěl výhodně investovat, podvodník ho připravil o čtyři a půl milionu korun

Lounští hospodářští kriminalisté se zabývají dalším případem podvodníků, kteří útočí pod legendou "falešného výhodného investování." V posledním evido ...

V chomutovské nemocnici otevřela Krajská zdravotní zcela nový pavilon s urgentním příjmem

Vedení Krajské zdravotní otevřelo v chomutovské nemocnici nový moderní pavilon urgentního příjmu. Vedle samotného oddělení urgentního příjmu jsou jeho ...



Pátek 29.3.2024
Ústecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes